Sinds de start van mijn webshop Trends 4 Travel krijg ik veel vragen over het beginnen en runnen van een webshop. Ik merk dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar ondernemen en sommige mensen hebben zelfs al plannen om zelf te gaan ondernemen.

Ik begon jaren geleden de webshop Trends 4 Fashion, voor een korte periode, en daarna heb ik meer dan 2 jaar de webshop Trends 4 Travel gerund. Alles wat er bij een webshop komt kijken heb ik zelf gedaan (de administratie, de website ontwerpen, producten inkopen, zelf producten maken en ontwerpen, foto’s maken, social media, klantenservice, verzenden etc.) Inmiddels heb ik dus heel veel geleerd en nu ik met de webshop stop lijkt het mij een goed moment om mijn tips te gaan delen.

Tips over het starten en runnen van een webshop
Toen ik begon met mijn eerste webshop heb ik alles zelf moeten uitzoeken. In mijn omgeving had niemand een webshop dus ik kon aan niemand die ik kende vragen stellen. Ik heb dan ook heel veel tijd besteed aan het zoeken op internet. Er is veel informatie te vinden op internet, maar soms zag ik door de bomen het bos niet meer. Waar begin je? Wat moet je allemaal regelen? Waar moet je allemaal aan denken? En je zult zien dat als je eenmaal bent begonnen je ook continu tegen vragen aanloopt. Vandaar dat ik mijn tips ga delen over het starten en runnen van een webshop. Denk aan onderwerpen als; ‘Is ondernemen iets voor mij?’ en ‘Hoe begin je een webshop?’. Mocht je meer willen weten over bepaalde onderwerpen dan hoor ik het graag!


In deze eerste blog over ondernemen vertel ik wat meer over de achtergrond van mijn webshop.

In januari 2016 startte ik met mijn webshop Trends 4 Travel. Voordat de webshop online ging heb ik maandenlang van alles voorbereid. Ik heb mijn plannen uitgewerkt, de website zelf ontworpen, producten zelfgemaakt, laten maken en ingekocht, foto’s van de producten gemaakt, een FAQ geschreven etc.

Droom
Voor mij was de keuze voor deze onderneming geen spontane actie. Ik weet al jaren dat het hebben van een eigen onderneming mijn droom is. Een aantal jaar geleden heb ik ook een webshop gehad. Die webshop ben ik vrij spontaan begonnen en daar ben ik ook bijna net zo snel weer mee gestopt. Zonde van de tijd? Nee, zo zie ik het niet. Ik zie het vooral als een leerzame ervaring.

Na die eerste webshop bleef mijn droom in mijn hoofd spoken. Maar ik wou pas weer een poging wagen, wanneer ik een goed idee zou hebben waar ik helemaal achter zou staan.

Passie voor reizen
Ik ben gek op reizen en alles wat daarmee te maken heeft. Na de middelbare school koos is er dan ook voor om toerisme te gaan studeren. Na mijn studies en stages bij een reisbureau, een hotel in Florida en de marketingafdeling van een reisorganisatie weet ik zeker dat het toerisme een grote passie van mij is. Vandaar mijn keuze voor een blog over reizen en daarbij een webshop met accessoires voor reizigers.

Originele producten
Voor mijn webshop was ik steeds op zoek gegaan naar originele accessoires, die bovendien ook betaalbaar zijn. Ik begon de webshop met zelf ontworpen paspoorthoesjes, een zelf ontworpen canvas tas met reis quote, het maken van sieraden en een exclusieve collectie sieraden gemaakt door Sieradenkistje.nl. Naast deze originele producten kocht ik producten in bij diverse leveranciers.

Bij het ontwerpen of inkopen stelde ik telkens de vraag of ik het product bij mijn doelgroep vond passen. Ik luisterde goed naar de reacties van (potentiële) klanten, keek goed naar de statistieken van de webshop (Waar wordt naar gezocht? Welke producten worden vaak gekocht? Welke juist niet?) en was met Trends 4 Travel erg actief op social media.

Motivatie
Hieronder lees je mijn motivatie voor de webshop. Heb je zelf dromen over een eigen onderneming maar zijn die dromen nog vrij vaag? Dan raad ik je aan om zelf ook jouw motivatie op papier te zetten. Op die manier krijg je voor jezelf een beter beeld van wat je eigenlijk precies wilt en waarom.

Motivatie: waarom de keuze voor de webshop Trends 4 Travel?

  • Een perfecte manier om mijn passie voor reizen te delen
  • Al mijn creativiteit kan ik hierin kwijt
  • Mijn koppigheid en doorzettingsvermogen komen hierbij (eindelijk!) goed van pas
  • Ik kan producten maken en zoeken die ik graag zou willen kopen maar nergens kan vinden. Zo krijg ik ook nog eens originele producten.
  • Eerdere webshop ervaringen kan ik hierbij goed gebruiken
  • Het hele proces van een webshop beginnen en alles zelf doen en uitzoeken vind ik erg leuk en leerzaam
  • De focus op iets positiefs is belangrijk tijdens een hele moeilijke periode in mijn leven
  • Ik kan zelf de prijzen bepalen en doe m’n best om betaalbare (reis) accessoires te vinden/maken die ook leuk zijn om cadeau te geven

Wil jij zelf ook een webshop beginnen? En zijn er onderwerpen waar je meer over wilt lezen? Je kunt dit mailen naar katie@londaldigital.nl Dan neem ik je vragen wellicht mee in een volgende blog!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Londal Digital 2018 | Kvk 64003558